2 multiplikációs rendezvény került megszervezésre Szlovákiában a projekt ideje alatt a MAMIDI projekt disszeminációja és sikeres fenntartása érdekében. 

Az 1.rendezvényt 2018 május 17-én tartották Herľany- ban. ( Szlovákia), ahol

71-en vettek részt.   A résztvevői csoport a projekt közvetlen és közvetett célcsoportjának szinte tökéletes kombinációja volt.  Helyi és regionális önkormányzatok, regionális fejlesztési hivatalok, önkormányzati költségvetésből finanszírozott regionális kulturális szervezetek dolgozói, főként a kassai régióból érkeztek, továbbá Szlovák Belügyminisztérium migrációval foglalkozó tisztségviselői, továbbá olyan civil szervezetek, akik hasonló tevékenységet folytatnak és széles körű tapasztalatokkal rendelkeznek az adott területen, illetve az érintett területeken dolgozó diákok és akadémikusok. 

Az előadások fő témai az alábbiak voltak: 

  • Diverzitás: Közösségi normák továbbítása: szegregált romák ügye
  • Migráció, sokszínűség, sérülékenység
  • Útmutató önkormányzati dolgozóknak a migráció és a diverzitás kezeléséről
  • Kerekasztal beszélgetés a migrációról, sokszínűségről a Kassai régióban

Az összes résztvevő egyetértett abban, hogy a MAMIDI projekt nagyon jó példa arra, hogy nemcsak a bevándorlók (a történet egyik oldala) hanem a másik oldal is – nagyobb közösségek képviselői, társadalom és az egyéb szervezetek is ugyanúgy sérülékenyek, mint a migránsok és menekültek. 

 

 

A 2. multiplikációs rendezvényt

Szlovákiában Nyitrán tartották 2018 november 21-én, a Szlovák Agrártudományi Egyetem székhelyén (Tr. A. Hlinku 2, 949 76, Nitra) , az Európai Tanulmányi és Regionális Fejlesztési Karon. 
Ez az esemény a MAMIDI projekt sikerének és fenntarthatóságának biztosítása érdekében szervezett multiplikációs tevékenységek csoportjába tartozik. A rendezvény azokat az adminisztrációs területen dolgozókat célozta meg,  akik a közigazgatásban a migrációs és diverzitás kérdésekkel szeretnének foglalkozni. 

   
© ALLROUNDER